Класьор за идеи и творения


 Предстоеше един от празниците в моето ново семейство- рожденият ден на приятелят ми Васко. Досега не бях правила подарък за момче или мъж. Беше малко трудна задачка. Първоначално имах друга идея, но в последствие се спрях на идеята за класьор за разпечатани идеи, статии. Всъщност този проект се роди в главата ми за моите нужди, но знаех че Васко също много ще му се зарадва.
    И така започна се умуването как да го декорирам. Понеже повечето класьори са едни такива грапави, си мислех да го облепвам с тапет или хартия, които да са по-интересни и цветни. За съжаление дори и след няколко магазина, не намерих това което търсех. Леко отчаяна, една вечер влязох в книжарница Orange. Иииии изненада. Намерих ето този:
Корицата има много весел оранжев цвят,а самата хартия е леко матова и не е така грапава като повечето.
    Реших на корицата да залепя няколко различни инструмента и пособия за готвене, защото нещата, които Васко обича да прави са именно тези. За целта изнамерих от интернет различни картинки, разпечатах ги. След това ги изрязах и тях ги ползвах като шаблон вече за моите рисунки. Взех цветните моливи и тънкописците и за няколко часа бяха готови.
   След това ги залепих на вече подготвените основи, които на свои ред залепих върху кориците на класьора. Исках да има и джобче, от което се показва етикет с надпис " Тайните на майстор Васко" или нещо такова. Само че изобщо не ми хареса как стои на корицата, за това го залепих от вътрешната страна.  За разделители на различните теми използвах цветни картони, върху които отново изрисувах част от принадлежностите. 
   Да споделя за пореден път, че всеки път когато рисувам нещо с моливи, пастели, тънкписци, накрая фиксирам рисунките с лак за коса. Така няма опасност от размазване и се запазва произведението.
   Най- трудно ми беше, че трябваше да подготвям изненада за човека, с когото живея. Добре че реши да излиза от вкъщи и събота и неделя, та успях да си открадна някой друг час :)
   А ето и готовият подарък :)











Малко снимки и с картичката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар