Първи колиета

    Нова Година- нови умения :)
С наближаването на новата година, в мен напря желанието да експериментирам с направата на колиета. Доста време го обмислях, но тогава вече имах времето и спокойствието да се отдам на това занимание. Посетих магазините за мъниста и воаля!!!...ето какво се роди :)






 




Албум за снимки

  Това може би е едно от най-хубавите неща, които съм правила напоследък. Или може би на което най- много съм се радвала. Това е албумът за снимки за моя племенник и неговите родители по повод първата му годинка.  Идеята взех от Papaselia ( http://papaselia.blogspot.com/2013/07/blog-post.html ). Всичко започна с носенето на рула картони в тролейбусите по софийските улици. Създадох нещо от нищото :)
 Започнах с рязането на картона за отделните листи и тяхното по етапно залепяне чрез малки ивици картон. Общо бях подготвила 30 листа като използвах 3 различни цвята синьо, подреби от светло към тъмно и пак към светло :)







За корица използвах много дебел картон, облицован в тъмно синьото, като на двете корици закрепих и панделки за връзване на албума







След това закрепих двете корици за листите. Върху така залепените листи и корици, залепих и една парче плат (както при книгите) за да стане по-здрав албумът. След като изсъхна, на свой ред залепих и едно парче картон за да се скрие плата.


Стигнахме и до декорирането на албумът. Понеже поводът беше 1вата годинка на Борко, естествено трябваше да има цифрата 1. Тъй като основният подарък беше една дървена играчка за бутане тюленче с папионка и топка на носа си, то реших да сложа на 1ничката и една папионка.



Техниката с точките вече съм я прилагала, така че всичко стана много лесно и бързо. 
Ето така изглеждаше албумът преди окончателният щрих. Тъй като ми стоеше недовършено, реших да сложа и етикет с името на Борко.






А сега искате ли да надникнете вътре....
Понеже трябваше да се огранича до 90 бр снимки, ми беше изключително трудно да реша, кои да избера. За това някак естествено се роди идеята за колажи.... И така всичко тук е изцяло мое творение...включително и някои от фотосесиите :)
Естествено качеството на снимките е много по-добро..































И така сътворих нещо, което предизвика изненада, усмивки, радост, сълзи на щастие и връщане назад в изминалата година. Надявам се това да бъде само том първи на един невероятно щастлив и позитивен живот на моята малка радост - Борко :)
С големи благодарности на свако му, който ме изтърпя цяла седмица да обсебя апартамента ни