Подарък за любимият човек

    След рожденият ден на моя любим, имахме още по-сладък празник- празника на нашата любов :) Понякога е много трудно след толкова изминали празници и поводи да намериш подходящият подарък, отново. Благодаря на музата си! И този път не ме изостави :)
Реших да подготвя изненада може би с най- клишираният символ на една любов, сърце :)
Незнайно как, но в главата ми просто изплува образа на герлянд от сърца. Намерих си шаблони в интернет, разпечатах ги и ги изрязах. Вече си бях купила плат. Исках той да е червен и спечелих от тотото, защото той се оказа и на цветя. За такива цели много обичам да посещавам едни от типичните за България магазини за втора употреба. Някои от вас, може би просто не подозират какво богатство се крие в тях.
   И така вече всичко вкъщи беше налице, естествено и човекът за когото беше изненадата. Задачата още повече се усложнява когато живеете в едностаен апартамент :)
   Извадих шевната машина и изненада :) Понеже още не съм й свикнала коя програма и параметри на шева за какви платове са подходящи, то нервите ми бяха поласкани от вниманието, което им бе обърнато :) Така след час и нещо нацелих правилната комбинация. И нещата просто потръгнаха. Само да добавя, че за пълнеж на сърцата използвах вата, закупена от магазините за шивашки материали.
   Така след две вечери всички бройки бяха готови, естествено и след мрънкането, че шия до 23:30 часа, хихих.
   Точно на време, вчера рано, рано призори като една добра домакиня си прострях "прането". Добре, че имах едни дървени щипки за целта и добре, че и бройките бяха достатъчно.  Така преди събуждането на моят любим всичко беше готово.
...Толкова е хубаво, весело и уютно с тях, че не искам да ги махам преди коледната украса. Между другото, герлянда е подходящ както за Св. Валентин така и за Коледа :)
Ето и самото "пране"
































Картичка за любимия човек

    Ето една интересна картичка за любим човек :)






Картичка за майстор Васко

    Към подаръка на Васко- класьора за идеи и творения направих съответно и картичка, която да е тематична. Използвах отново мотивите- инструменти и пособия. Вмъкнах мотива всички те да са подредени на колан на майстор. Ето какво се получи:
  има малко недостатъци, но аз си ги знам ;)







Класьор за идеи и творения


 Предстоеше един от празниците в моето ново семейство- рожденият ден на приятелят ми Васко. Досега не бях правила подарък за момче или мъж. Беше малко трудна задачка. Първоначално имах друга идея, но в последствие се спрях на идеята за класьор за разпечатани идеи, статии. Всъщност този проект се роди в главата ми за моите нужди, но знаех че Васко също много ще му се зарадва.
    И така започна се умуването как да го декорирам. Понеже повечето класьори са едни такива грапави, си мислех да го облепвам с тапет или хартия, които да са по-интересни и цветни. За съжаление дори и след няколко магазина, не намерих това което търсех. Леко отчаяна, една вечер влязох в книжарница Orange. Иииии изненада. Намерих ето този:
Корицата има много весел оранжев цвят,а самата хартия е леко матова и не е така грапава като повечето.
    Реших на корицата да залепя няколко различни инструмента и пособия за готвене, защото нещата, които Васко обича да прави са именно тези. За целта изнамерих от интернет различни картинки, разпечатах ги. След това ги изрязах и тях ги ползвах като шаблон вече за моите рисунки. Взех цветните моливи и тънкописците и за няколко часа бяха готови.
   След това ги залепих на вече подготвените основи, които на свои ред залепих върху кориците на класьора. Исках да има и джобче, от което се показва етикет с надпис " Тайните на майстор Васко" или нещо такова. Само че изобщо не ми хареса как стои на корицата, за това го залепих от вътрешната страна.  За разделители на различните теми използвах цветни картони, върху които отново изрисувах част от принадлежностите. 
   Да споделя за пореден път, че всеки път когато рисувам нещо с моливи, пастели, тънкписци, накрая фиксирам рисунките с лак за коса. Така няма опасност от размазване и се запазва произведението.
   Най- трудно ми беше, че трябваше да подготвям изненада за човека, с когото живея. Добре че реши да излиза от вкъщи и събота и неделя, та успях да си открадна някой друг час :)
   А ето и готовият подарък :)











Малко снимки и с картичката.