Първа годишнина от сватба- памучна

    Предстоеше първата годишнина от брака на мои много близки приятели. Исках да им подготвя изненада. Нямах съмнение по въпроса- исках да им направя колаж. Имах художествени пана от първия ми опит в декупжа. Така, че въпроса беше само да направя колажа. След няколко часа ровене, гледане, умуване разпечатах своето творение.
   Първата годишнина от сватбата е памучна (или басмяна). Наперчена е така, защото се смята, че една година след сватбата празникът вече е преминал в делник за младото семейство. С една дума тече семейно ежедневие. Друго тълкование, малко по-пикантно, е че през първата година младоженците са особено активни и съответно ги износват. Каквото и да изберете важното е, че за тази една година младоженците вече са се опознали, сблъскали са се с първите семейни проблеми и са преживели много нови неща заедно. За тази годишнина се подарят изделия от памук- кърпи, хавлии, престилки, чаршафи...и каквото въображението ви роди :)
   Естествено, че не можем да минем без картичка









Е само не снимах плика, в който сложих подаръка и цветето което им подарихме... :)

Гривни против уроки

   Тези две гривни са моя идея и са подарък изненада за една приятелка. Една от най-добрите ми :)
С много любов и желание ги направих и силно се надявам тя да ги хареса. По този начин част от мен ще бъде винаги с нея.
   Използвах червен конец (разбира се), кръстчета и малко мъниста. Една гривна я направих в сребристо, а другата в златисто, защото приятелката ми носи и злато и сребро :)
Търсих в интернет за специфична плетка, която да използвам.
Ето резултата:






Бели гривни от естествени камъни

   Към поръчката имах и 2 гривни, като бялата гривна с кръстче . Вярно е, че не са много по-различни, но все пак работим по поръчка на клиента, хихих :)





Мъжко колие с кръст

    Преди известно време получих още няколко поръчки.Ето първата от тях
Мъжко колие с дървени мъниста. Кръста ми беше даден от момчето, за което е колието. Имаше няколко варианта, последният който предложих, беше и одобреният :)